Sophantering

Varje hushåll kan som mest ha tre gröna tunnor för avfall; en för trädgårdsavfall och två för återvinning av hushållssopor.

Trädgårdskärlet töms varannan vecka, udda veckor. På tisdagarna töms tunnorna på Tjärögatan och onsdagar på Vindögatan. Detta sker från vecka 9 till vecka 47.

Tunna 1 töms varje vecka eller varannan vecka, beroende på hur varje enskilt hushåll bestämt. Tunna 2 töms var fjärde vecka. Både tunna 1 och 2 töms på onsdagar.

Tunnorna ska vid tömningsdagen vara framställda på den plats som ert område bestämt. Det går bra att ha tunnorna på tomten under resten av veckan för den som önskar. Det går även bra att ha dem framme hela tiden.

Även om tunnorna är stora och kanske inte ser så trevliga ut, är det önskvärt att de i alla fall står uppställda på ett så trevligt sätt som möjligt!

Styrelsen ber er därför att inte ställa dem mitt för vändzonen utan vid sidorna mot förråd eller husfasader för att att inte vara i vägen för de fordon som behöver åka in till boende. Under 2016 var det en incident där en boende behövde hämtas med ambulans men där soptunnor stod ivägen och fick flyttas innan ambulansen körde in, se bilden nedan.

 Ambulans sopkarl mellan

 

Tack!

Last Updated on Thursday, 09 June 2016 18:30

Årsmöte 2019

Årsstämman komer att hållas måndagen den 29 april kl 18.30 på Träffpunkten i Rydebäcks centrum.

Mer information om hur anmälan sker kommer i er brevlåda några veckor innan.

 
Joomla templates by Joomlashine